جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

معاون آمار و بررسی حوزه های علمیه، برآورده شدن خواسته ها و منویات مقام معظم رهبری را مهم ترین رویکرد کاری این معاونت عنوان کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب غفوری در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه با اشاره به سالروز سفر تاریخی و پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به شهر مقدس قم، اظهار داشت: یکی از خواسته های اصلی رهبر معظم انقلاب از طلاب و روحانیون توجه به دو نکته اساسی معنویت افزایی و اخلاق گرایی می باشد؛ از این رو شاید بشود گفت که بیش از 90 درصد فعالیت های معاونت آمار و بررسی حوزه بر تحقق این دو مساله متمرکز است.

وی با اشاره به این که مطالبات رهبر معظم انقلاب همانا برگرفته از کلام و توصیه های پیامبر اسلام (ص)  و ائمه معصومین (ص) می باشد، گفت: بصیرت افزایی یکی دیگر از خواسته های ولی امر مسلمین جهان از طلاب  و روحانیون می باشد تا به این طریق عزیزان روحانی، به شناخت کاملی از ابعاد مختلف کار دشمن  رسیده و بتوانند به موقع به مقابله با توطئه های دشمنان برخیزند.

* اساتید مراقب دام‌های سرویس‌های جاسوسی باشند

حجت الاسلام و المسلمین غفوری در همین زمینه هشدار داد: طلاب و روحانیون به ویژه اساتید معزز حوزه باید به طور جدی مراقب و هوشیار باشند که خدای ناکرده در دام سرویس های جاسوسی دشمنان نیافتند.

وی اضافه کرد: در این خصوص آنچه مهم است این که باید نسبت به برخورد ها و معاشرت با  کسانی که از خارج کشور آمده اند، در قالب آموزش هایی که به طلاب و روحانیون ارائه می شود، رویکرد هوشیارانه ای اتخاذ کرد.

این استاد حوزه همچنین تاکید کرد: باید توجه داشت که دشمن تمام توان خود را برای سرقت اطلاعات حوزه و حوزویان به کار گرفته است؛ به طوری که اگر یکی از اساتید حوزه برای انجام مصاحبه و یا شرکت در کنفرانسی به خارج کشور عازم شود، نیروهای دشمن از همان قدم اول کارها، برنامه ها و اهداف این شخص را زیر نظر می گیرند تا در فرصت مناسب او را مورد تخلیه اطلاعاتی قرار دهند.

* تأمین امنیت فضای مجازی

معاون آمار و بررسی حوزه های علمیه همچنین با اشاره به اقدامات این معاونت در عرصه مقابله با توطئه دشمنان در فضای مجازی، بیان داشت: با توجه به حضور دشمن در فضای سایبری و رصد آنی منابع اطلاعاتی کشور توسط ایادی آن، تامین امنیت فضای مجازی و اطلاعات تجمیع شده حوزه ، یکی از بخش های پیچده و سخت این معاونت به شمار می آید.

وی تصریح کرد: حضور دشمن در فضای مجازی، القای پیام های خاص و پیگیری اهدافی مبنی بر به دست آوردن اطلاعات تجمیع شده و آمار و ارقامی که توسط برخی از معاونت‌های حوزه تهیه می‌شود از دیگر برنامه های دشمن در خصوص حوزه‌های علمیه را تشکیل می دهد که باید نسبت به این ترفندهای دشمن کاملا هوشیارانه عمل کنیم.

* نظرات رهبری روح حاکم بر فعالیت‌های ماست

حجت الاسلام و المسلمین غفوری خاطرنشان کرد: تمام سعی و تلاش این معاونت بر این است که نظرات مقام معظم رهبری را به عنوان روح فعالیت سازمانی، محور کار خود قرار دهیم تا به این وسیله بتوانیم به خوبی اهداف شوم دشمن را شناخته و به خنثی سازی آن ها بپردازیم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که معاونت آمار و بررسی حوزه به منظور مقابله با برخی مشکلات فراروی حوزه های علمیه، رسما از سال گذشته براساس شرح وظایف جامعی از سوی شورای عالی حوزه فعالیت خود را آغاز کرد، ابراز داشت: این معاونت در سه قسمت دارای ساختار ادارات کل شامل دفتر گزینش طلاب و اساتید سطوح مختلف ، دفتر بررسی و حفاظت و نیز دفتر مطالعات و پیش گیری به انجام وظایف محوله می پردازد.

* تشکیل گروه‌های آسیب‌شناسی

وی اضافه کرد: یکی از بخش های زیربنایی که برای اولین بار در حوزه های علمیه پیگیری شده ، بحث پیش بینی سه گروه شامل گروه آسیب شناسی و جریان شناسی اخلاقی، گروه آسیب شناسی وجریان شناسی اجتماعی و نیز گروه آسیب شناسی و جریان شناسی اعتقادی و فکری است که این اقدام می تواند افق روشنی برای طلاب در سطوح مختلف آموزشی را رقم بزند.

معاون آمار و بررسی حوزه های علمیه در ادامه اظهار داشت:در این طرح کلیه طلاب از حیث آسیب های احتمالی در سطوح مختلف آموزشی مورد بررسی و طبقه بندی قرار می گیرند و بعد از شناسایی آسیب ها ، به منظور رفع مشکلات اخلاقی ، اجتماعی ، سیاسی و اعتقادی، دوره های آموزشی متناسب برگزار می شود.

وی افزود: ساختار کلی این طرح به تصویب شورای عالی حوزه های علمیه رسیده و هم اکنون نیز برای تصویب چگونگی اجرای برنامه ها، از سوی این شورا در دست بررسی است.

* شناسنامه دار کردن اماکن واردات حوزوی

حجت الاسلام و المسلمین غفوری همچنین با بیان این که برای اولین بار اماکن حوزوی دارای شناسنامه می‌شوند، گفت: تمام اماکن و ادارات حوزوی، مجهز به مدرک شناسایی معتبر خواهند شد و مدیران و کارکنان این مراکز نسبت به سطح حفاظت، آموزش های لازم را خواهند دید.

وی همچنین در خصوص گزینش طلاب اظهار داشت: کلیه مراحل جذب و گزینش طلاب ، اساتید و کارکنان مراکز حوزوی از طریق این معاونت با در نظر گرفتن تمام اصول حفاظتی و صیانت از حقوق افراد صورت می گیرد.

معاون آمار و بررسی حوزه های علمیه یادآور شد: بخش عمومی گزینش  و مراحل جذب طلاب و اساتید و کار کنان  مراکز حوزوی که شامل تحقیقات میدانی از محل زندگی و محل تحصیل می باشد، توسط این معاونت و بخش تخصصی و علمی گزینش از سوی معاونت آموزش حوزه های علمیه انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: در بحث گزینش، یک فرایند نسبتا علمی و کارشناسانه در رابطه با سلامت جسم ، روح و روان ، انگیزه سنجی از داوطلبین ورود به حوزه های علمیه و  مقدار تقید و آشنایی به دین و زندگی در فضای فرهنگ دینی انجام می گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین غفوری با بیان این که در انتخاب کارکنان حوزه، تصمیم جمعی گرفته می شود، گفت: معاون آمار و بررسی به عنوان دبیر هسته، مراحل اولیه گزینش را انجام می دهد و سپس با تصمیم جمعی که توسط دیگر معاونت ها صورت می گیرد، مدیران و کارکنان حوزوی جذب کار در بدنه حوزه می شوند.

* به شکایات رسیدگی کامل می‌شود

وی همچنین افزود : طرح شکایت از کارکنان و مدیران حوزه های علمیه توسط این معاونت مورد بررسی قرار می‌گیرد و به شکایت افراد رسیدگی کامل می شود تا حقی از کسی پایمال نشود.

معاون آمار و بررسی حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به رویکرد تحولی در این معاونت، اظهار داشت: دفتر بررسی و حفاظت معاونت با همکاری معاونت های آموزش و تهذیب حوزه ، برای حفظ و صیانت طلاب، اساتید ، مدیران و کارکنان حوزوی از آسیب ها و مشکلات احتمالی در عرصه های روحی ، روانی ، عقیدتی  به ایفای نقش می پردازد و در این بین منویات و خواسته های مقام معظم رهبری را سرلوحه برنامه ها قرار می دهد.

* صیانت از حوزه و حوزویان

وی همچنین گفت: یکی دیگر از کارهای ویژه و مهم این معاونت، مراقبت و صیانت از حوزه و حوزویان در مقابل نفوذ بیگانان چه در بخش ورود به حوزه  و چه در بخش خروج از حوزه های علمیه است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha